Saturday, July 14, 2012

Clearence daripada BNM Terhadap Public Gold
Soalan:
Syarikat Public Gold ada surat clearence Bank Negara tak?

Jawapan:
Ada. Salinan sijil sahabat boleh download aje dari Website Public Gold www.publicgold.com.my di bahagian PG Milestone. 

Kita tak perlu bimbang atau gusar kerana Public Gold hanya terlibat dalam urusan jual dan beli emas sahaja, sama seperti kedai-kedai emas yang lain. No more Skim Pelaburan emas yagn ditawarkan. Beri duit dapat emas, Beri Emas dapat duit. Mudah kan. Emas itu kita sendiri yang simpan dan tiada kontrak untuk belian semula. Terpulang pada kita nak jual kepada siapa pun emas. Cuma Public gold menyediakan peluang belian semula emas yang dikeluarkan oleh PG pada harga yang tinggi. Sekiranya berikan wang kertas dan dijanji akan dapat keuntungan melalui kontrak, itu seharusnya sahabat berhati-hati kerana banyak kes-kes penipuan pelaburan emas seperti ini. Kalau boleh sebaiknya dielakkan terus dari terlibat dengan skim sebegini. 


Clearence Dari Bank Negara Malaysia

Sekarang ini banyak sangat posting pasal emas berbeza 3 tahun lepas, Blog Syukor hashim dan pokli sahaja yang saya jadikan rujukan. Tambahan sekarang ini banyak syarikat yang tawarkan produk berkaitan emas maka semakin ramai rakyat Malaysia yang celik emas. Memang ramai yang minat nak tahu mendalam tentang emas. Bagi saya tidak rugi jika ilmu emas yang tak seberapa yang ada ini saya kongsikan bersama. Lagi pun sememangnya ilmu Allah itu baik sekiranya disebar-sebarkan. Kalau dengan ilmu ini akan dapat memberikan kebaikan kepada sahabat, moga dengan kebaikan itu Allah kembalikan pada kami sekeluarga dengan izinNya, insyaAllah

Satu perkara yang sahabat perlu tahu Public Gold tidak menjanjikan apa-apa pulangan dalam bentuk duit seperti imbuhan/pendapatan/dividen  tetap daripada pembelian EMAS. Anda dapat keuntungan dengan menyimpan dan menjual semula EMAS kerana harga EMAS meningkat setiap tahun dan paling penting EMAS adalah penyimpan kekayaan anda. Beli EMAS, anda dapat EMAS.  EMAS PG dijual mengikut harga pasaran Dunia dan mempunyai sijil pengesahan daripada assayer bebas iaitu Penang Assay Office Sdn Bhd.

Kebiasaannya orang yang nak tahu lebih lanjut pasal emas rata-rata mereka yang berduit TUNAI. Mereka yang CASH RICH biasanya, jenis orang yang biasa-biasa jer. mudah didekati dan tidak berlagak. Biar tak bergaya, asalkan kaya! Puji-pujian bagi Allah. (,”) 

Wallahu a’lam

Its maey
W. P Putrajaya
011 15772617

1 comment: