Tuesday, June 12, 2012

Kebaikan Memiliki Jongkong Emas dan Dinar EmasBeberapa tahun kebelakangan, pelaburan emas telah menjadi satu topik perbualan hangat di media masa. Pelaburan emas dikatakan sebagai satu pelaburan alternatif yang terbaik untuk melindungi kekayaan individu berikutan munculnya isu susut nilai matawang kertas yang mungkin akan kehilangan nilainya. Sekadar ingin berkongsi mengenai Kebaikan Memiliki Dinar emas dan Jongkong Emas Public Gold :
  • Dinar Emas dan Jongkong Emas Public Gold boleh digadai dengan mudah tanpa menjejaskan nilai untuk jualan balik. 
  • Dinar emas dan Jongkong Emas Public Gold ini boleh dijual balik dengan mudah dengan perbezaan harga belian dan jualan yang rendah.
  • Dinar Emas dan Jongkong Emas Public Gold mampu meningkatkan kekayaan anda. Semakin lama disimpan semakin tinggi nilainya. Tetapi takkan nak simpan lama-lama kan kerana kita juga perlukan cash money. So Beli awal tahun then jual akhir tahun. Buat ulangan belian dengan modal yang sama. Keuntungan terpulang anda yang tentukan.
  • Emas dan Dinar emas boleh dijual dimana - mana negara didunia ini. Andai Malaysia alami peperangan (tidak mustahil kerana telah dibukti melalui sejarah) seperti negara Iraq adakah RM akan bernilai pada waktu itu. Sekadar contoh. :)
Jongkong Emas dan Dinar emas mampu memberikan pulangan melebihi 18 % - 25% setahun. Kalau anda ada cash money & simpan lama-lama dalam bank, tidak akan bertambah nilai wang tu...Setakat dapat 3-4% dividen saving account tu..ape la sangat.

Sesiapa yg membeli emas sudah mempunyai jaminan perlindungan diwaktu kesusahan. Emas boleh diibaratkan seperti insurans.

Wallahu a'lam


Its Maey
Putrajaya
011-15772617

No comments:

Post a Comment