Thursday, June 14, 2012

Hadiah Istimewa untuk Bapa Yang Baik


Peranan Bapa Amatlah penting dalam sesebuah keluarga. Bapa yang baik akan memikirkan masa depan anak-anaknya. Peribahasa “sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit” sinonim dengan amalan menabung yang sepatutnya dijadikan budaya sejak anak masih kecil lagi.

Ramai bapa-bapa yang tahu kebaikan menabung kepada anak-anak. Dahulu, menabung tertumpu kepada simpanan wang ringgit ke dalam bank tetapi kini, pelbagai alternatif untuk menabung. Hal ini demikian, dapat meringankan beban yang ditanggung oleh ibu bapa.Justeru, kita mestilah menabung dalam jumlah yang konsisten setiap bulan.

Langkah ini penting kerana ia bukan saja mengajar berjimat-cermat malah sebagai persediaan masa depan terutama ketika ingin menyambung pengajian ke universiti. Selain daripada matawang, menabung menggunakan Dinar emas dan Dirham mula hangat diperkatakan. Ini kerana semakin lama disimpan semakin bertambah nilainya berbeza pula dengan matawang fiat yang mana nilainya semakin lama disimpan semakin susut nilainya.

Dengan menyimpan menggunakan Dinar & Dirham, Walaupun jumlahnya tetap sama contoh Jika anda simpan 10 Dirham, sepuluh tahun lagi, ia akan tetap 10 Dirham. Namun nilainya telah bertambah. Contohnya beli 10 Dirham hari ini harga RM120. Tetapi 10 tahun akan simpanannya tetap 10 Dirham tetapi nilainya sudah menjadi RM360 atau mungkin lebih.!! Tetapi jika disimpan matawang fiat RM120 pada hari ini dan 10 tahun akan datang jumlahya tetap sama RM120 tetapi nilainya akan berkurangan dan kuasa membeli telah berkurangan.

Berbeza dengan Dinar emas & Dirham, kuasa membeli anda tetap akan sama, percayalah 10 Dirham hari ini sama dengan 10 Dirham pada zaman Rasulullah saw, juga akan sama dengan 10 Dirham 1000 tahun akan datang. Inilah keindahan sistem matawang syariah Islam.

Sempena Hari Bapa pada Jun 2012, ada hadiah istimewa buat bapa yang baik. Public Gold dengan berbesar hati ingin memberi 10 Dirham Public Gold secara PERCUMA. Ya, saya ulang PERCUMA!

Sila lihat gambar di bawahSekiranya
  1. Anda membuat pembelian produk Public Gold sebanyak RM20,000 dan ke atas dalam satu transaksi melayakkan anda menjadi Dealer PG.
  2. Menjadi 200 orang pertama sebab 10 Dirham terhad kepada 200 terawal yang SAHAJA.
Sekiranya bapa-bapa diluar sana berminat untuk menabung kepada anak-anak dalam bentuk Dinar dan Dirham disamping menjadi Dealer boleh mengisi ruangan pertanyaan/terus hubungi saya.

Wallahu a’lam


Its maey
011 15772617
Putrajaya

No comments:

Post a Comment